T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ETİMESGUT - Bağlıca Şehit Kalender Özdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi

You Are In My Inventions-Buluşlarımda Sen Varsın

YOU ARE IN MY INVENTIONS

Eğitim sistemimizde öğretilmeye çalışılan bilim insanlarına dayalı çalışmalar ve buluşlar, tarihsel gelişimleri ile verilmediği ve çabucak unutulduğu için öğrencilerde merak uyandırmaz. Ancak öğrenci kullandığı bir malzemeyi hangi bilim insanının hangi koşullarda oluşturduğunu bilirse bu bilgiyi özümseyecek ve bilgi daha kalıcı olacaktır. Projemizde öğrencilerimizden bilimin tarihsel gelişimini, bilim insanlarının yaşama yön veren icatlarını, yine bu bilim insanlarının sanatsal yönlerinin tanınmasını, onların kişisel ve mesleki özelliklerini ve yaşamlarını incelemeleri istenmiştir. Edindikleri bilgileri Web2.0 araçları arasından seçilen farklı uygulamaları kullanarak yeni tasarımlar yapmaları istenmiştir. Öğrendikleri bu detayların öğrencilerimizde bir farkındalık yaratması nihai amacımızdır. Projemizle öğrencilerimizin tasarım yapabileceklerini, kendilerini geliştirerek birer bilim insanı olabileceklerini görmeleri sağlanmıştır.  En önemlisi projemizin bir basamağı olan 'Siz olsanız nasıl tasarlardınız?' sorusuna öğrencilerimizle birlikte cevap bularak tarihteki bilim insanları gibi düşünebilmeleri, bilim adamlarının icatlarını farklı bir şekilde tasarlamaları istenerek kendilerini bir bilim insanı gibi hissetmeleri sağlanmıştır.

10 Türk- 2 yabancı öğretmen ile başladığımız projemizde 7 Şubat 2021 tarinde ilk tanışma toplantımız yapıldı. Projenin işleyişi, aşamaları ve yapılacaklar hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

 30-06-2021

 

Okulumuzdan 6. sınıfa giden 7 öğrencimiz projemize katkı sağlamıştır. Öğrencilerimiz Avatar oluşturma programlarını kullanarak kendilerini ingilizce olarak hazırladıkları videolar ile tanıtmışlardır. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.06.2021 - Güncelleme: 29.02.2024 09:47 - Görüntülenme: 178
  Beğen | 0  kişi beğendi